В Дубаї з'явиться ще один штучний острів - удвічі більший за Пальму Джумейра

В Дубаї з'явиться ще один штучний острів - удвічі більший за Пальму Джумейра

Правитель Дубая шейх Мохаммед бен Рашид Аль Мактум оголосив про відродження плану, згідно з яким поблизу узбережжя буде збудовано штучний острів. Він називатиметься Palm Jebel Ali і матиме форму пальми.

Як пише The Telegraph, робота над цим проєктом розпочалась ще у 2002 році. Однак вже у 2008 році проєкт було заморожено через обвал ринку нерухомості в еміраті. На ту мить було завершено створення штучного масиву землі острова та частина інфраструктури.

В ОАЕ обіцяють, що на острові будуть найкращі готелі та житлові комплекси, яким не буде рівних у всій країні. Реалізація проєкту додасть 110 км до узбережжя Дубая.

"Його відвідувачі та туристи користуватимуться більш ніж 80 готелями та курортами, які забезпечать чудовий туристичний досвід",— написав в Instagram шейх Мохаммед бен Рашид Аль Мактум.

Проєкт було вирішено відродити на тлі різкого стрибка цін на нерухомість у Дубаї. Правитель емірату затвердив плани розвитку землі у рамках оновленого генплану.

Palm Jebel Ali (Пальма Джебель-Алі) є один із трьох штучних острівних комплексів, спочатку задуманих урядом ОАЕ для зміни статусу міста-держави як туристичного центру для надбагатих людей. Інший штучний острів - Пальма Джумейра - є "улюбленим місцем російських олігархів", які втікають до ОАЕ від антиросійських санкцій, пише видання.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у березні Центробанк ОАЕ заявив про ануляцію ліцензії російського “МТС банку”, який потрапив до санкційного списку США та Великої Британії цьогоріч у лютому. 

Головне