В "Дії" з'явиться функція електронного бронювання - Міноборони

В

У застосунку "Дія" невдовзі з’явиться функція, за допомогою якої компанії зможуть бронювати своїх працівників від призову на військову службу. Про це заявила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

За її словами, електронне бронювання необхідно запустити якнайшвидше.

"Так вийшло, що цим треком займаються Мінекономіки та Мінцифра... На порталі "Дія" буде запущено функціонал електронного бронювання. Як тільки постанова буде проголосована, я думаю, що десь через три-чотири тижні... для колег, щоб "докрутити" функціонал, і ми запустимося", - сказала Черногоренко.

Вона також повідомила, що Міноборони "зробило все, що мало б зробити з точки зору готовності єдиного електронного реєстру призовників, військовозобов'язаних і резервістів".

Ця функція дасть змогу бронювати працівників швидко й автоматично, без додаткових візитів до територіальних центрів комплектування. Ті компанії, які в такий спосіб бронюватимуть своїх працівників, мають користуватися позитивною дискримінацією.

Нагадаємо, українці вже продали 100 тисяч транспортних засобів через "Дію". І це всього за пів року, повідомили у Міністерстві внутрішніх справ.

У МВС наголосили, що нині послуга з перереєстрації авто у "Дії" є однією з найбільш популярних.

Як писали "Ми-Україна" раніше, партизанський рух "Атеш" у тимчасово окупованому Маріуполі передав російським військовим "гуманітарну допомогу" з отруєною горілкою. Про це повідомляє "Атеш".

Головне