В Держприкордонслужбі розповіли, де найчастіше виявляють російські ДРГ

В Держприкордонслужбі розповіли, де найчастіше виявляють російські ДРГ

Українські прикордонники найчастіше фіксують російських диверсантів на Сумщині. Про це розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

За його словами, російські диверсанти постійно намагаються перетинати український кордон з метою розвідати позиції Сил оборони.

"Ворог намагається на цьому напрямку кордону використовувати диверсійно-розвідувальні групи. І до прикладу, якщо найбільше обстрілів ми фіксуємо по напрямку Сумщини та Харківщини, то досить часто диверсійно-розвідувальні групи ворога виявляються на напрямку Сумщини, а періодично також і по Чернігівському напрямку", - зазначив речник ДПСУ.

Також Демченко додав, що окупанти постійно обстрілюють прикордонні території та вбивають мирних українців.

"По той бік кордону ми не відмічаємо у країни-терориста достатньо сил, щоб вони здійснили повторне вторгнення на територію України. Не фіксуємо, щоб вони накопичують ці сили. Але, на жаль, ворог має засоби для того, щоб щоденно наносити удари по території України. Загалом з початку цього місяця нашими прикордонними нарядами на Чернігівщині, Сумщині, Харківщині зафіксовано майже 600 обстрілів української території. І це не лише по лінію кордону, а і власне по прикордонню. Також можу відзначити, що ворог хоче поцілити по місцях дислокації українських захисників. Але прицільними залишаються і обстріли населених прикордонних пунктів, через що страждають мирні люди", - зазначив речник Державної прикордонної служби.

Як повідомляли "Ми-Україна", російська диверсійно-розвідувальна група (ДРГ) намагалася проникнути в Україну на кордоні з Чернігівською областю.

Головне