В Чорному та Азовському морях службу несуть п'ять кораблів рф: чи є носії "Калібрів"

В Чорному та Азовському морях службу несуть п'ять кораблів рф: чи є носії

Корабельне угруповання ворога в акваторіях Чорного та Азовського морів нараховує п'ять одиниць. Свіжі дані станом на ранок 31 травня навели у Військово-морських силах ЗС України. 

У Чорному морі не бойовому чергуванні перебувають два ворожі кораблі. Ракетоносіїв серед них немає . 

В басейні Азовського моря службу несуть одразу три плавзасоби ворога. Кораблі, споряджені крилатими ракетами "Калібр" відсутні. 

Водночас у Середземномор'ї окупанти утримують два судна, одне з яких є надводним носієм високоточного ракетного спорядження. Потенційний залп складає вісім "Калібрів".

Минулої бойової доби, в інтересах країни-агресорки, прохід Керченською протокою здійснили:

  • у напрямку Азовського моря – нуль кораблів;
  • у напрямку Чорного моря - три судна, жодне з яких не попрямувало в бік Босфору.

"рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS)", - наголошують у ВМС ЗСУ. 

Нагадаємо, в цілому ворог має близько 10 кораблів-ракетоносіїв в Чорному морі, потенційний сукупний залп становить трохи більше 50 одиниць крилатих ракет. Теоретично бойові кораблі ворога мають здатність одночасно випустити всі більш як пів сотні "Калібрів", але "насправді це малоймовірно".

Як писав "Ми-Україна" раніше, 30 травня вночі Сили оборони завдали удару ракетами ATACMS по Керченській поромній переправі, яка активно використовувалася окупантами для забезпечення свого угруповання військ у тимчасово окупованому Криму.

Головне