В Бразилії відкрили кримінальне провадження проти Ілона Маска

В Бразилії відкрили кримінальне провадження проти Ілона Маска

Верховний суд Бразилії розпочав розслідування стосовно можливого перешкодження американським мільярдером Ілоном Маском правосуддю через його соціальну мережу X.

Про це повідомляє Bloomberg.

Суддя Верховного суду Бразилії Александре Де Мораес заявив, що Маск почав дезінформаційну кампанію через X та зловживає економічною владою з метою незаконного впливу на громадську думку. Маска також пов'язали з кримінальною справою, яка розслідує антидемократичні дії "цифрових ополченців".

Рішення суду було ухвалено після того, як Маск відмовився виконувати судові рішення та заявив про зняття обмежень, накладених на деякі облікові записи X в Бразилії. Проте, поки що невідомо, які саме облікові записи мав на увазі Маск.

Станом на вечір 7 квітня, кілька облікових записів, пов'язаних із правими бразильськими підприємцями, колишніми політиками та цифровими лідерами, залишалися заблокованими.

Маск також звертався до Мораеса у кількох публікаціях у соціальних мережах, звинувативши суддю у зраді Конституції та закликавши до його імпічменту. Він також додав, що X найближчим часом опублікує всю інформацію, "яку вимагав Александре".

Що цьому передувало?

У звіті від 7 квітня компанія X заявила, що від судових рішень їм довелося заблокувати певні популярні акаунти у Бразилії, не розкриваючи причини та не уточнюючи, які саме повідомлення вважаються порушенням закону.

В недовгий час після цього власник соціальної мережі, Ілон Маск, оголосив, що він "викликає судове рішення", заявивши, що "принципи мають переважати над прибутком".

Як інформував "Ми-Україна" раніше, уряд готує заходи економічної підтримки для Харкова та області.

Головне