В бою за Україну загинули добровольці з Канади

В бою за Україну загинули добровольці з Канади

На війні в Україні загинули два добровольця з Канади Кайл Портер і Коул Зеленко, які вступили у Інтернаціональний легіон, інформує CBC News.

Відомо, що 26 квітня під Бахмутом окупанти обстріляли їх з артилерії. 

"Дайте мені подумати, як мені вижити наступні кілька днів...", - написав Портер за три дні до того, як його вбили. 

За словами командира, канадці та ще троє українських захисників сховалися в укріпленому бункері, але загинули в результаті прямого попадання.

“Росіяни обстріляли чоловіків з артилерії, коли вони захищали ключовий маршрут постачання в місто. Портер, Зеленко і як мінімум ще троє українських солдатів сховалися в укріпленому бункері, але загинули в результаті прямого попадання”, - зазначив він.

Крім того, Портер рятував життя пораненим солдатам. Українські командири рекомендували його до медалі за "доблесні дії" під Бахмутом.

У Міністерстві внутрішніх справ Канади повідомили, що отримали листа про смерть своїх громадян. За підрахунками вони стали четвертим і п'ятим канадцями, які загинули на війні в Україні.

Нагадаємо, що Україна продовжує втрачати у війні проти рф своїх найкращих синів. У битві за свободу української держави загинув сержант Андрій Лінійчук з позивним “Кельт” - зенітник 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Збройних Сил України.

Як повідомляли “Ми-Україна”, у Чернігівській області затонув човен із військовослужбовцями Державної прикордонної служби на річці Дніпро. Двоє осіб загинули, ще трьом вдалося врятуватися.

Головне