В Авдіївці досі лишаються 1646 людей попри постійні обстріли, - Барабаш

В Авдіївці досі лишаються 1646 людей попри постійні обстріли, - Барабаш

В Авдіївці Донецької області наразі досі лишаються 1646 людей попри постійні обстріли з боку російських окупантів.

Про це розповів керівник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш в ефірі національного марафону “Єдині новини” на телеканалі “Єдині новини”.

За його словами, евакуація з міста продовжується щоденно. З самого початку повномасштабного вторгнення росії місцевих просять покинути населений пункт. Проте велика кількість людей не надто активно виїжджає з міста.

При чому у п'ятницю, 22 вересня, був рекорд по евакуації з міста - за день вивезли вісім людей. Очільник МВА Авдіївки зазначив, що такого в місті не було давно.

Однак кожен день переважно евакуюються одна або дві особи, а іноді - ніхто не хоче.

"Якщо п'ятеро виїжджає, то це в нас свято. Більшість з людей при спілкуванні говорять, що ближче до зими поїдуть, бо другу зиму навряд чи вони в таких умовах переживуть, це дослівно", - додав Барабаш.

Водночас навряд чи всі ті люди, які зараз кажуть, що мають наміри покинути Авдіївку, справді виїдуть. Евакуація також є складною через безпекову ситуацію, адже понад 20 кілометрів дороги з міста постійно перебуває під обстрілами. Незабаром на заваді виїзду з міста стануть ще і погодні умови.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російська окупаційна армія збільшила кількість обстрілів по населених пунктах Авдіївка та Мар’їнка. Противник штурмує позиції наших військовослужбовців.

Головне