В армії рф почастішали випадки вогню по своїх, - Штупун

В армії рф почастішали випадки вогню по своїх, - Штупун

У низці російських підрозділів, які діють на Таврійському напрямку, через суттєві втрати у живій силі спостерігається істотне погіршення морального-психологічного стану. Як наслідок, бійці рф відмовляються від участі у штурмах, також частіше стали фіксуватись випадки friendly fire.

"Окупанти налякані, і тому стріляють у все, що рухається. Почастішали випадки вогню по своїх - як по піхоті, так і по безпілотникам. Також і далі фіксуються випадки відмови брати участь у штурмових та наступальних діях", - розповів в ефірі марафону "Єдині новини" речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун.

Саботують участь у бойовий діях навіть екіпажі броньованої техніки. За словами Штупуна, вони вдаються до різних способів уникнути залучення до атак, оскільки на тлі масштабів знищення БТРів, БМП та танків усвідомлюють, що "шанс вижити дуже невеликий". 

Як відомо, бойові втрати ворога у зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" за минулу добу склали 512 осіб. Також за вчорашній день ЗСУ на вказаній ділянці фронту знищили 40 одиниць військової техніки

Нагадаємо, керівник Авдіївської МВА Віталій Барабаш розповів, що від 4 січня, після нетривалого періоду так званого затишшя, росіяни активізували штурмові дії довкола Авдіївки. По місту та околицях активно б'є ствольна та реактивна артилерія ворога, застосовуються міномети та авіація. Попри напружену ситуацію в Авдіївці залишаються 1160 цивільних.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Центр протидії дезінформації спростував дані, наведені у статті The Telegraph, стосовно підготовки російського наступу на Харківську область. Скупчення російських військ на Харківщині не спостерігається, тож обʼєктивних причин вважати, що ворог планує здійснити штурмові дії нема, прокоментував матеріал очільник місцевої ОВА Олег Синєгубов.

Головне