В АРМА вирішили передати понад 100 АЗС російської "Татнафти" в управління "Укрнафті"

В АРМА вирішили передати понад 100 АЗС російської

Найбільша в Україні нафто- та газодобувна компанія "Укрнафта" отримає більш як 100 АЗС російської "Татнафти". За відповідне рішення виступила очільниця Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Олена Дума, інформує пресслужба відомства.

Йдеться про об'єкти російської нафтової компанії, розташовані на території Харківщини та Полтавщини. Раніше заарештовані активи під управління "Укрнафти" передаватимуться за спецпроцедурою на основі розпорядження Кабміну.

Голова АРМА підкреслила, що на сьогодні пріоритет держави полягає у швидкій передачі заарештованих активів, забезпеченні ефективного керівництва ними та отримання адекватного доходу в український держбюджет.

"Мною вже виявлено ознаки неефективного управління великим арештованим бізнесом, що може спричинити значні втрати для бюджету країни. Нині АРМА перевіряє такі кейси і буде вживати необхідні кроки для запобігання подібним сценаріям. Тому в цьому випадку не можна допустити ситуації низьких доходів держави від управління масштабними енергетичними активами", - наголосила Дума.

Нагадаємо, раніше цього місяця “Укрнафта” отримала тягачі Mercedes для перевезень нафтопродуктів. Нові паливовози потрібні для власної логістики.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, “Укрнафта” розпочала буріння нової свердловини на Верхньомасловецькому родовищі на Львівщині. Відомо, що запуск заплановано у серпні цьогоріч. Очікуваний початковий дебіт нафти – 24,3 тонни на добу.

Головне