В Антарктиці почалося велике повернення пінгвінів на станцію "Вернадський" (фото)

В Антарктиці почалося велике повернення пінгвінів на станцію

Тисячі субантарктичних пінгвінів повертаються на острів Галіндез в Антарктиці, де розташована українська станція “Академік Вернадський”, щоб зайняти найкращі місця для гніздування, адже морська крига навколо почала скресати.

Про це повідомляє Національний антарктичний науковий центр.

За їхньою інформацією, наприкінці минулого тижня біолог 29-ї УАЕ Світозар Давиденко нарахував на острові понад 3500 цих птахів. І вони продовжують прибувати.

“Деякі скелі, що гарно підходять для побудови гнізд, вже визирають з-під снігу, тому пінгвіни активно ділять між собою такі ділянки”, - зазначив науковець.

Як відомо, у кінці жовтня - початку листопада, залежно від погоди, в них починається період гніздування. 

У науковому центрі нагадують, що субантарктичні пінгвіни будують гнізда з камінців, надаючи перевагу підвищеним ділянкам.

“Скільки загалом буде пінгвінів (а торік їхня кількість на острові була рекордною - 7000), коли з’являться перші яйця та малюки – про це все неодмінно розказуватимемо. Стежте за нашими оновленнями”, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, українські полярники розповіли про народження першого тюленяти Веддела на ім’я SeaBaby, яке з’явилося на світ поблизу станції "Академік Вернадський".

Як писав "Ми-Україна" раніше, тюленята Ведделла народились у районі української антарктичної станції "Академік Вернадський" вже цього року. Наразі вже відомо про шістьох малят.

Головне