В аеропорту Атланти не розминулись два літаки з пасажирами

В аеропорту Атланти не розминулись два літаки з пасажирами

В міжнародному аеропорту Хартсфілд-Джексон Атланта відбулось зіткнення двох літаків авіакомпанії Delta Air Lines на рульовій доріжці. Про це пише The Independent.

Більший літак Airbus A350, що прямував до Токіо, зачепив крилом хвіст меншого регіонального борту Bombardier CRJ-900, який готувався до вильоту в Лафайєт, штат Луїзіана.

За повідомленням Delta Air Lines, на борту Airbus A350 знаходився 221 пасажир, а на регіональному літаку - 56. Інформації про постраждалих не надходило. Авіакомпанія заявила, що пасажири були перебронювані на інші рейси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіакатастрофа F-16: Сирський прокоментував хід розслідування

Очевидець інциденту, метеоролог Джейсон Адамс, описав момент зіткнення у соціальних мережах. 

"Виїжджали на рейс з Атланти до Луїзіани, і, схоже, інший літак зачепив задню частину нашого літака. Дуже різкі, скрежетні звуки металу, а потім гучні удари. Ми в порядку. Ні вогню, ні диму", - зазначив він.

Представники аеропорту повідомили, що пасажири одного з літаків були доставлені назад до терміналу автобусом, а інший літак повернувся до виходу на посадку самостійно.  Вплив інциденту на роботу аеропорту світу був описаний як "мінімальний".

Delta Air Lines заявила про готовність співпрацювати з Національною радою з безпеки на транспорті та іншими органами влади для розслідування інциденту. Федеральне управління цивільної авіації також проводить власне розслідування.

Як писав "Ми-Україна" раніше, під час авіашоу у французькому місті Лаванду літак Fouga Magister, керований досвідченим пілотом, зазнав аварії та впав у води Середземного моря. Льотчик загинув.

Головне