В адміністрації Байдена прокоментували ідею Макрона з направленням військ в Україну

В адміністрації Байдена прокоментували ідею Макрона з направленням військ в Україну

Заява президента Франції Емманюеля Макрона про можливість відправлення військового контингенту в Україну поклала початок масштабних дебатів серед держав-членів НАТО. Білий дім підкреслив, що французький лідер має право про це говорити. 

Як зазначив під час брифінгу радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, вочевидь, Макрон "продовжує публічно доводити свої позиції, і має на це повне право". 

Салліван дав відповідь і на питання стосовно потенційного скерування американських солдатів в Україну.

"Ми чітко висловили свою позицію, яка полягає в тому, що ми не маємо наміру посилати американські війська в Україну. Президент Байден фактично повторив це перед американським народом у зверненні "Про становище країни" (the State of the Union), і ми не відхилилися від цієї позиції. Ми не відмовляємося від цього сьогодні", - заявив він.

Нагадаємо, 28 лютого Макрон заявив журналістам, що обговорював ідею відправки військ в Україну. Він розповів, що зараз ця ідея не має підтримки, але виключати її повністю не слід. Вже наступного дня французький прем'єр Габріель Атталь прояснив, які війська і куди саме в Україну можна було б відправити

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Французькі війська в Україні, ядерний захист та ставлення до кремля: ексклюзивне інтервʼю Емманюеля Макрона

Як писав "Ми-Україна" раніше, El Pais стверджує, що військовослужбовці сил країн-членів Північноатлантичного альянсу вже знаходяться на території Україні. Від власних джерел видання дізналось, що їх долучено до контролю на озброєнням, проведення розвідоперацій та навчань.

Головне