В 72 ОМБр спростували вихід бригади з Вугледара

В 72 ОМБр спростували вихід бригади з Вугледара

Бійці 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців заявили, що продовжують утримувати оборону Вугледара в Донецькій області.

Про це повідомляє пресслужба бригади.

Один із військовослужбовців підкреслив необхідність спростувати твердження "псевдоекспертів", які стверджують, що 72 бригада залишила Вугледар.

"Поки що, попри важкі штурми й важкі обставини, ми на місці", - сказав військовослужбовець.

У підписі до відео зазначено: "Вугледар - наш!".

Згідно з інформацією Генштабу ЗСУ, за минулу добу ворог здійснив вісім атак на українські позиції у напрямку Вугледара та Водяного.

Раніше Центр протидії дезінформації повідомляв, що російські сили майже повністю зруйнували Вугледар і продовжують наступ на його флангах. Зарубіжні ЗМІ також висловлювали занепокоєння щодо можливого оточення 72-ї бригади, яка захищає місто.

Зокрема, видання Forbes підкреслювало, що після 20 місяців оборони Вугледара 72-га механізована бригада "зазнає значної втоми", тоді як російські війська намагаються обійти місто з метою її оточення.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, на Сумщині російські війська обстріляли залізничну станцію в місті Хутір-Михайлівський, використовуючи FPV-дрони.

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.