В 2024 році Україна виготовить тисячі далекобійних дронів-камікадзе - Федоров

В 2024 році Україна виготовить тисячі далекобійних дронів-камікадзе - Федоров

В Україні планують виробити тисячі далекобійних безпілотників-камікадзе у 2024 році. Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

В інтерв'ю Reuters міністр цифрової трансформації зазначив, що ще два роки тому таких безпілотників у України не було. Зараз же категорія камікадзе з дальністю польоту 300-1000 кілометрів стрімко зростає.

При цьому переважна більшість виробників є приватними. Як зазначив Федоров, лише одна з 10 компаній, чиї безпілотники можуть долітати до Москви та Санкт-Петербурга, є державною.

"Нам потрібно діяти антибюрократичним способом. У цьому суть прориву у війні технологій. Ми збираємося й надалі робити ставку на це, працювати у цьому напрямку. Тому що технології справді можуть нас врятувати", - додав Михайло Федоров.

Нагадаємо, до України із робочим візитом прибула віцепрезидентка німецького Бундестагу Катрін Герінг-Екардт, цей візит триватиме кілька днів. Про це повідомляє BR24.

Це вирішальний час для України та для Євросоюзу, повідомила вона.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на Таврійському напрямку за тиждень взяли в полон близько 25 окупантів. Про це повідомив командувач ОСУВ "Таврія" Тарнавський.

Половину з них взяли за минулу добу, насамперед на Запорізькому напрямку.

Головне