Увірвався озброєний чоловік: у Гамбурзі припинив роботу аеропорт (відео)

Увірвався озброєний чоловік: у Гамбурзі припинив роботу аеропорт (відео)

У Гамбурзі в Німеччині ввечері 4 листопада аеропорт Гельмута Шмідта припинив свою роботу після того, як на його територію увірвався озброєний чоловік.

Про це повідомляють видання Bild та DW. Як зазначається, 35-річний водій на автомобілі Audi пробив загородження аеропорту і влаштував кілька пожеж, коли кинув дві пляшки з "коктейлями Молотова".

Крім того, чоловік має при собі вогнепальну зброю і двічі вистрілив у повітря.

Напередодні дружина озброєного чоловіка зверталася до поліції з приводу можливого викрадення дитини. Вона також попередила екстрені служби про те, що її чоловік мчить в аеропорт з 4-річною дитиною. Про це розповів речник федеральної поліції Німеччини Томас Герберт.

Поліція ввечері встановила контакт зі зловмисником, який забарикадувався у своїй автівці. Причиною дій чоловіка, як припускають правоохоронці, могла стати суперечка про опіку.

Наразі авіасполучення в аеропорту припинено. Доступ до терміналів заблокований, проводиться масштабна поліцейська операція. У повітрі перебувають поліцейські вертольоти, а людей з аеропорту, яких налічувалось близько 3200 осіб, евакуювали в безпечне місце.

Як пишуть ЗМІ, усю ніч з чоловіком вели переговори. Його автівка стоїть прямо перед пасажирським літаком, він хоче добитися перельоту з донькою до Туреччини.

Пресслужба аеропорту повідомила, що слід очікувати скасування рейсів протягом дня.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, в італійському аеропорту Верони було здійснено затримання громадянина Молдови, який вчинив пограбування музею Кастельвеккіо у листопаді 2015 року на 15 млн євро.

Головне