Утримував у підвалі волонтерів під час окупації: на Київщині затримали священника

Утримував у підвалі волонтерів під час окупації: на Київщині затримали священника

Священник, який підтримував російських окупантів, прикордонники затримали на в'їзді до Києва. Під час окупації селища він, зокрема, утримував волонтерів у підвалі.

Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ. Як зазначається, під час перевірки особи прикордонники встановили, що цей чоловік під час окупації одного з селищ у Київській області співпрацював з російською армією. Він годував їх та надавав інформацію про українців.

"Зі свідчень одного з утримуваних окупантами українця, що є у відкритому доступі, йдеться, що в підвалі церкви проросійського настоятеля утримували волонтерів", - йдеться в повідомленні МВС.

Крім того, у відкритих джерелах також є інтерв'ю священника, де він говорить, що війна в Україні – це покарання за гріхи, а росіян на наших землях давно чекали.

Наразі священника передали співробітникам Національної поліції для прийняття щодо нього правового рішення.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, співробітники Служби безпеки України затримали в Одесі російських агентів, які розвідували позиції протиповітряної оборони на користь ворога. Зрадники України виявились двома місцевими жителями. Один з ворожих поплічників є працівником комунального підприємства “Теплопостачання міста Одеси”. Завдання колаборантів полягало у зборі інформації про дислокацію підрозділів української армії та об’єктів критичної інфраструктури на Одещині. Ворожі спецслужби, перш за все, цікавились даним про переміщення колон з військовою технікою та про позиції ППО.

Також співробітники СБУ викрили агенток російського ГРУ, які своїм кураторам “зливали” позиції ЗСУ під Бахмутом. Ними виявились дві мешканки Краматорська, одна з них – медсестра бойового підрозділу Тероборони ЗСУ. 

Головне