Утричі дешевші, ніж закордонні: Чернєв розповів про українське виробництво боєприпасів

Утричі дешевші, ніж закордонні: Чернєв розповів про українське виробництво боєприпасів

Україна щомісяця збільшує виробництво снарядів, щоб мати змогу максимально самостійно забезпечувати себе боєприпасами. Про це розповів заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

"Щодо снарядної програми. Снарядна програма запустилася ще минулого року і кожен рік у нас є зростання по кількості виробництва і 82-мм мін, і 120-мм мін, і 122-мм снаряду. Працюємо над тим, щоб виробляти 155-мм снаряд також в Україні. Дуже помітне є зростання місяць до місяця з виробництва цих снарядів в Україні", - зазначив Чернєв.

При цьому він наголосив, що снаряди виробляє не лише держава, але і приватні підрядники.

"Це виробляє не тільки держава. А і приватні підрядники, які виробляють частково якісь корпуси до мін чи ще щось інше. Але ми задіюємо максимально всі ресурси для того, щоб збільшити цю снарядну програму", - наголосив парламентар.

Крім того він розповів, що вироблені в Україні снаряди коштують втричі дешевше, ніж закордонні.

"Снаряд, який виробляється в Україні, коштує втричі дешевше ніж те, що ми закуповуємо в інших країнах. Наприклад 122-мм снаряд або 152-мм снаряд. Тому що там є, скажімо так, націнка деяких продавців, які хочуть наживатися на війні. І через те, що немає зараз багато на ринку 122-мм і 152-мм снаряду, який є радянського зразку, ціни, м'яко кажучи, дивні. Але ми вимушені і за такі ціни купувати. Тому ми хочемо максимально перекрити своїм виробництвом. Але при тій кількості, яку ми використовуємо щодня снарядів - тисячі, а виробництво тисячі - щомісяця, звісно, що ми намагаємося і збільшити виробництво, і знайти все, що можна за кордоном", - зазначив Єгор Чернєв.

Як повідомляли "Ми-Україна", Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний показав, як українські воїни вдало нищать російських окупантів

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.