Усі кошти з дорожнього фонду у 2024 році перенаправлять на безпеку та оборону

Усі кошти з дорожнього фонду у 2024 році перенаправлять на безпеку та оборону

Усі кошти з дорожнього фонду у 2024 році перенаправлять на безпеку та оборону. Так вирішили через Бюджетний кодекс. Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.

Ресурс сформують коштом акцизів з авто та пального, а також платежів, з яких фінансувалося будівництво і ремонт доріг. Ідеться про 94,7 мільярдів гривень.

Водночас наступного року дорожня галузь все ж продовжить отримувати фінансування завдяки трьом ключовим джерелам, йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, перевізники у Словаччині заблокували кордон з Україною. Попереджувальна акція тривала одну годину.

Спілка автоперевізників Словаччини (UNAS) заблокувала прикордонний перехід Вишнє Німецьке зі словацької сторони з 13:00.

Словацькі перевізники підтримали Польщу, там вже кілька днів протестують проти лібералізації правил ЄС для українських фур. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, Єврокомісія пригрозила Польщі покаранням за блокаду на українських кордонах. Про це повідомили RMF FM.

Польська влада має забезпечити потік товарів з України через "коридори солідарності". У іншому разі Єврокомісія дослідить правові підстави для запуску каральної процедури.

 

Головне