Усі боєприпаси, вироблені в Європі, мають йти до України, - Дмитро Кулеба

Усі боєприпаси, вироблені в Європі, мають йти до України, - Дмитро Кулеба

Очільник українського МЗС Дмитро Кулеба закликав Європу тимчасово заборонити експорт снарядів з європейських країн будь-яким іншим державам, окрім України. Так думку міністр висловив в в інтерв'ю німецькому RND

"Усі контракти на експорт боєприпасів, вироблених у Європі, до третіх країн мають бути поставлені на паузу, і всі ці боєприпаси мають бути відправлені в Україну. Кожен набій, вироблений у Європі, повинен служити меті захисту Європи", - наголосив він.

Кулеба зауважив, що говорить про брак снарядів в Україні "під час кожної розмови з партнерами". Він підкреслив, що українські союзники почали нарощувати виробництво "занадто пізно", а "ми зараз розплачуємося за ці помилки".

Як відомо, 24 лютого - у другу річницю російського широкомасштабного вторгнення рф в Україну президент Володимир Зеленський звернувся до лідерів країн "Великої сімки" (G7). Він наголосив, що вони знають, чого ми потребуємо, щоб захистити наше небо та щоб зміцнити нашу армію на землі. Крім того, партнери знають все, що нам потрібно для підтримки та продовження успіхів на морі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні, 25 лютого, голова Мінстратегпрому Олександр Камишін розповів, що Україна вже цього року може зібрати БМП, БТР та легкі гармати 105 калібру разом з німецькими та британськими компаніями. Міністр зауважив, що нині питання полягає у тому, як "профінансувати закупівлю цих одиниць озброєння".

Головне