Усе вказує на те, що ми - покоління, яке стане зі зброєю в руках, - голова Генштабу Польщі

Усе вказує на те, що ми - покоління, яке стане зі зброєю в руках, - голова Генштабу Польщі

Генерал Веслав Кукула заявив про необхідність суттєвого розширення збройних сил Польщі, незважаючи на демографічні проблеми країни. Про це повідомляє Reuters.

Виступаючи в Університеті сухопутних військ у Вроцлаві, генерал наголосив на неминучості військового конфлікту для нинішнього покоління поляків.

"Усе вказує на те, що ми є поколінням, яке візьме до рук зброю, щоб захистити країну. І ні я, ні будь-хто з вас не має наміру програти цю війну", - підкреслив Кукула.

За оцінками міністерства оборони, до кінця року чисельність польської армії сягне понад 207 500 військовослужбовців, що зробить її третьою за розміром у НАТО після США і Туреччини. Проте, на думку генерала, цього недостатньо з огляду на потенціал можливого противника.

Кукула вважає, що для забезпечення належної обороноздатності країни необхідно запровадити модель загальної військової служби. Така потреба виникає через демографічну кризу, яка може знизити темпи добровільного набору до армії.

Заяви польського генерала прозвучали на тлі погіршення відносин між Польщею та росією і Білоруссю після російського вторгнення в Україну. Варто зазначити, що після початку повномасштабної війни в Україні багато європейських країн почали обговорювати можливість відновлення обов'язкової строкової служби.

"Ми переможемо, повернемося і продовжимо будувати Польщу, але для цього ми повинні створити збройні сили, які будуть готові до війни", - підсумував генерал Кукула.

Нагадаємо, протягом тижня російські окупанти застосували близько 20 ракет різних типів, понад 800 керованих авіаційних бомб і майже 400 ударних БпЛА. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, армія оборони Ізраїлю у неділю, 6 жовтня, заявила про початок нової наземної операції в Джабалії на півночі Гази, щоб перешкодити перегрупуванню ХАМАСу.

Головне