Усе більше зброї українського виробництва з'являється на полі бою, - Камишін

Усе більше зброї українського виробництва з'являється на полі бою, - Камишін

Усе більше зброї, а зокрема безпілотників українського виробництва з'являється на полі бою.

Про це заявив міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін під час свого виступу на Київському міжнародному економічному форумі (КМЕФ).

"Ми 20 років будували аграрну країну, ми 20 років йшли шляхом житниці Європи і досягли хороших результатів у цій справі. ... Зараз ми війною вимушені будувати оборонно-промисловий комплекс. Але це ще й можливість для нас як для країни стати арсеналом вільного світу. Якщо ми сфокусуємося на оборонці і дамо можливість цій галузі розвиватися, я впевнений, що ми побудуємо найсильніший оборонний комплекс", - наголосив очільник відомства.

За словами Камишіна, усі бачили, якого прогресу досягла Україна у виробництві дронів за пів року. Наразі щомісяця зростає вітчизняне виробництво зброї.

"Більшість з того, що летить за межі України, вироблено в Україні. Більшість того, що летить сьогодні на лінії фронту, вироблено в Україні. І ви побачите в найближчі шість місяців щомісячне кратне зростання вітчизняного виробництва. Я впевнений, що по інших напрямках ви бачитимете результат", - додав міністр під час виступу на КМЕФ.

Він додав, що зброя після закінчення війни з росією може стати головним експортним продуктом для нас.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, модульні зенітні системи Terrahawk Paladin, передачу яких Києву анонсувала Британія, можна використати для захисту українських об'єктів критичної інфраструктури

Головне