USAID мобілізує майже 1,75 млрд доларів для підтримки українських сільгоспвиробників

USAID мобілізує майже 1,75 млрд доларів для підтримки українських сільгоспвиробників

Ініціатива стійкості сільського господарства України (AGRI-Україна) залучає додаткові 1,75 мільярдів доларів інвестицій від дев'яти нових партнерів. Про йдеться у повідомленні Агентства США.

Серед них - міжнародні фінансові установи, приватні компанії та донори, включаючи Астарту, BEST Leasing, Креді Агріколь Банк, DFC, IFC та інші.

Загальна сума, мобілізована в рамках AGRI-Україна, вже перевищила 2,26 мільярдів доларів. Підтримкою охоплено понад 15 тисяч українських аграріїв - це 34% всіх зареєстрованих сільгоспвиробників країни. Фермери отримують насіння, добрива, засоби захисту рослин та фінансові ресурси для виробництва.

Завдяки цій допомозі вдалося зберегти та зібрати більше 5,5 мільйонів тонн зерна, що принесло понад 1 мільярді доларів доходу для української економіки. Програма також забезпечила мінеральними добривами понад 14 тисяч агровиробників, що дозволило обробити більше 460 тисяч гектарів землі.

Розширення підтримки аграрного сектору є критично важливим для збереження продовольчої безпеки України та підтримки її економіки в умовах війни.

Нагадаємо, Польща повністю взяла на себе фінансування терміналів Starlink, які використовуються в Україні. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, Президент України Володимир Зеленський ввечері, 10 жовтня, прибув до Італії, де зустрівся з прем'єр-міністром Джорджею Мелоні.

Головне