Уряд виділив майже пів мільярда гривень на ліквідацію наслідків збройної агресії

Уряд виділив майже пів мільярда гривень на ліквідацію наслідків збройної агресії

Чотири області отримають 492 млн грн на відновлення від наслідків повномасштабного вторгнення рф в Україні. Рішення про розподіл субвенції з держбюджету прийняв Кабмін.

Як інформує Мінрозвитку громад, гроші будуть скеровані на проєкти у Донецькій, Сумській, Харківській і Рівненській областях.

Так, на Харківщині на отримані кошти підуть на відновлення 17 об'єктів. Йдеться про капітальний ремонт у 16 багатоповерхівках та відновлення системи водопостачання.

На Донеччині у Добропіллі капітально відремонтуються укриття у дошкільному навчальному закладі.

200 млн грн надійдуть до міста Суми для реконструкції об'єкта водовідведення, який є важливим для громади. ще 100 млн грн будуть скеровані на будівництво нового лікувально-реабілітаційного корпусу для ветеранів війни та ВПО на Рівненщині.

Нагадаємо, в Мінфіні повідомили, що військові облігації від початку 2023 року принесли до держбюджету України 165 мільярдів гривень. Він наголосив, що це надзвичайно важливий і ефективний інструмент і він дозволяє Україні, покладаючись лише на наші внутрішні ресурси фінансувати бюджет. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, міністр фінансів Сергій Марченко розповів, що кожного місяця економіка України втрачає близько 2 мільярдів доларів через те, що кілька мільйонів українців стали біженцями та живуть і працюють в інших країнах

Головне