Уряд перерозподілив субвенцію в 1,7 млрд гривень на проєкти відновлення в регіонах

Уряд перерозподілив субвенцію в 1,7 млрд гривень на проєкти відновлення в регіонах

Уряд на засіданні 29 серпня перерозподілив субвенцію в 1,7 млрд грн на реалізацію проєктів відновлення в регіонах. Про ухвалення відповідної постанови інформує пресслужба уряду.

“Це кошти Європейського інвестиційного банку, які ми спрямовуємо на підконтрольні Україні території в бюджети міських, сільських і селищних громад”, — повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, уряд виділив з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії на швидке відновлення понад 43 мільярдів гривень.

Йдеться про кошти на терміновий ремонт енергетичних об’єктів до початку опалювального сезону. А також на підтримку громад, які постраждали від російських терактів, на будівництво водогонів на Дніпропетровщині, на школи, лікарні, укриття та інші об’єкти, які потребують відновлення.

Як відзначив прем’єр-міністр, громадам і регіонам на відбудову, на освіту, на соціальну підтримку 2023 року спрямовано понад 118 мільярдів гривень державних дотацій та субвенцій.

Раніше глава уряду повідомив, що 2023 року Україна потребує ще 17 мільярдів доларів на швидку відбудову енергетичної, критичної та житлової інфраструктури, а також відновлення економіки.

Нагадаємо, національний банк пом’якшив валютні обмеження, дозволивши вперше з початку повномасштабної війни продаж безготівкової іноземної валюти громадянам.

Як писав “Ми-Україна” раніше, напередодні стало відомо, що співробітники СБУ та Національної поліції ліквідували у Вінниці масштабну схему нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку. Організатором незаконної схеми виявився посадовець місцевого лікувально-діагностичного центру. До своєї діяльності він залучив близько 10 осіб, частина з них працювали в обласній військово-лікарській комісії.

Головне