Урсула фон дер Ляєн претендуватиме на пост генсека НАТО, — La Repubblica

Урсула фон дер Ляєн претендуватиме на пост генсека НАТО, — La Repubblica

Очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн може вступити у боротьбу за пост генерального секретаря НАТО. За даними La Repubblica, це станеться у разі, якщо її повторно не переоберуть до ЄК. 

Уточнюється, що підготовка до можливого призначення в Північноатлантичний альянс розпочалася кілька тижнів тому.

"Урсула фон дер Ляєн була б ідеальною кандидатурою на цю посаду з погляду США та НАТО. Потенційні альтернативні кандидати не зовсім переконливі", - пише газета.

Нагадаємо, раніше цього місяця колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що має намір висуватися на пост генерального секретаря Північноатлантичного альянсу.

"Чудова думка, дуже вдала. Я хочу сказати, що я маю всім оголосити, що є такий задум, і нехай ніхто не забуде такого кандидата. Думаю, цього разу мені поталанить”, – заявив він.

До цього голова Громадської Ліги Україна-НАТО Сергій Джердж розповів, що наступним генеральним секретарем НАТО цілком ймовірно може стати Борис Джонсон. Проте він назвав ще декілька можливих кандидатур, серед яких: Урсула фон дер Ляєн (президентка Європейської комісії), екс-президентка Литви Даля Грибаускайте, екс-президентка Естонії Керсті Кальюлайд, а також віце-прем’єрка Канади Христя Фріланд та екс-президентка Хорватії Колінда Грабар-Кітарович.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у тимчасово захопленому місті Луганськ російські окупанти вирішили розмістити свою казарму в частині міської поліклініки, щоб прикритися від можливих ударів.

До приміщення поліклініки вже завезли двоярусні ліжка для особового складу. Водночас керівництво медичного закладу має вирішити низку питань із розміщення персоналу та приймання пацієнтів. 

Головне