Урсула фон дер Ляєн: Україна виконала майже всі вимоги для початку переговорів про вступ в ЄС

Урсула фон дер Ляєн: Україна виконала майже всі вимоги для початку переговорів про вступ в ЄС

Україна виконала майже всі вимоги для початку переговорів про вступ в ЄС.  Про це заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила в інтерв'ю Politico.

Вона наголосила, що вражена тими глибокими реформами, які запроваджує Україна попри "екзистенційну війну".

"Побачити глибокі та структурні реформи, які Україна проводить, ведучи екзистенційну війну, для мене справляє глибоке враження. Вони виконали всі необхідні вимоги для майже всіх семи кроків, які ми просили їх зробити... коли вони стали країною-кандидатом", - заявила  фон дер Ляєн.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський запевнив Урсулу фон дер Ляєн, що Україна виконає всі рекомендації ЄС для початку переговорів про вступ до засідання Європейської ради у грудні. Європейська комісія 8 листопада повідомила, що рекомендує розпочати переговори щодо приєднання України до Європейського союзу, оцінивши прогрес, досягнутий нашою країною та іншими країнами-претендентами.

Як повідомляли "Ми-Україна", голова МЗС України Дмитро Кулеба вважає, що переговори України про вступ в Євросоюз почнуться на початку 2024 року.. За його словами, натяк про початок переговорів є у звіті самої Європейської комісії, там йдеться про березень 2024 року.

Головне