Урсула фон дер Ляєн у другу річницю війни: Українці врятували свою країну і всю Європу

Урсула фон дер Ляєн у другу річницю війни: Українці врятували свою країну і всю Європу

Україні два роки тому вдалося неймовірне - зупинити наступ росії у саме серце України. Це дозволило врятувати країну та всю Європу. Про це під час виступу у Гостомелі на Київщині заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

"Цей аеропорт (у Гостомелі, - ред.) став свідком найтемнішої години для України. Ці доленосні моменти назавжди закарбувалися в нашій пам’яті, коли полум'я здіймалося з землі в небо, коли зграї російських гелікоптерів низько пролітали над річкою, коли колони танків стрімко рухалися з кордону з Білоруссю. 

Рівно два роки тому здавалося, що все втрачено, Київ впаде за кілька днів. Але Київ вистояв. Ваша мужність стала на шляху Путіна. Ви не втекли і не здригнулися. Невеликий контингент українських героїв стримував загабрикиа, борючись до останнього патрона і до останнього подиху. І вам вдалося зупинити наступ росії у саме серце України. Ви врятували свою країну, ви врятували всю Європу", - зазначила фон дер Ляєн.

Водночас вона додала, що за ці два роки Україна пройшла значний шлях.

"Сьогодні ми зібралися тут зі всієї Європи та всього світу, щоб віддати шану вашій мужності. Саме ви дали шанс українському опору. І подивіться на все, що досягла Україна з того часу. На суші ви вигнали росію з половини територій, які вона захопила. На морі ви витіснили російський флот і відновили морський коридор до всього світу. У повітрі ваша оборона стала неймовірно ефективною, ви захищаєте своїх людей від російських ракет і дронів. І лише за останній тиждень ви збили сім російських винищувачів", - наголосила президентка Єврокомісії.

Крім того Урсула Фон Дер Ляйен вручила ключі від 50 позашляховиків для правоохоронців. 30 автомобілів отримає Національна поліції України та 20 - Офіс генерального прокурора. 

Як повідомляли "Ми-Україна", прем'єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні заявила, що Гостомель став символом провалу Москви.

Головне