Уродженець Донбасу, але ворог України: у рф помер останній голова Ради міністрів СРСР

Уродженець Донбасу, але ворог України: у рф помер останній голова Ради міністрів СРСР

На 95-у році життя з життя пішов ексочільник уряду Радянського союзу Микола Рижков. Про його смерть повідомила голова Ради Федерації Федеральних Зборів рф Валентина Матвієнко.

Запам'ятався як останній голова Ради міністрів СРСР. З посади він пішов у 1991 році після перенесеного серцевого нападу. Того ж року висувався на пост президента РРФСР від КПРС, програвши Борису Єльцину у першому турі. У 1995 році став депутатом російської Держдуми від Білгородського одномандатного округу. У 1999 році по тому ж округу переобрався на посаду.

Упродовж двох десятиліть - з 2003 по 2023 рік - Рижков був членом Ради Федерації Федеральних зборів рф.

Попри те, що політичних діях народився на Донеччині він підтримував російське вторгнення в Україну у 2014 році і окупацію Криму та Донбасу. За це його було внесено по санкційних списків Євросоюзу, США, Великої Британії, Канади, Швейцарії, Австралії та Нової Зеландії. Так само схвально він оцінив і широкомасштабну війни рф проти України, яка розпочалась 24 лютого 2022 року та підтримав у Раді Федерації рф рішення про так зване "включення" українських окупованих областей у склад росії.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 21 лютого 2024 року помер український правозахисник, дисидент та нардеп трьох скликань Степан Хмара. Герою України було 86 років. Він в історію як борець за незалежність України та співавтор Конституції нашої держави.
 
 
 
 

Головне