Уряд вніс зміни до правил дорожнього руху

Уряд вніс зміни до правил дорожнього руху

Кабмін вніс зміни до правил дорожнього руху, це має наблизити українське законодавство до законодавства Європейського Союзу. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Відтепер водії повинні вмикати під час руху денні ходові вогні цілий рік. В разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу треба вмикати ближнє світло фар.

Заборонено перевозити дітей зростом менше 150 сантиметрів у автівках без використання дитячих утримуючих систем та
перевозити дітей на задньому сидінні мотоцикла та мопеда, крім ряду випадків.

Також уточнюють перелік дорожніх знаків, якими позначено спеціальні місця для стоянки на автомагістралях і дорогах для автомобілів.

Нагадаємо, в Криму російські загарбники планують мобілізувати близько 2,5 тисячі осіб до лав ЗС рф.

Відомо, що окупанти хочуть реалізувати свої плани до кінця 2023 року.

"Так званий "відділ підготовки та призову громадян на військову службу військового комісаріату республіки Крим" розробляє мобілізаційний план для подальшого виконання завдань", – йдеться у повідомленні.

У ЦНС зазначили, що призов жителів тимчасово окупованих територій сходу та півдня України до лав ЗС рф є порушенням статей Конвенції про захист цивільного населення під час війни.

“Кожен окупант, кожен колаборант понесе відповідальність за цей злочин”, - наголосила пресслужба ЦНС.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, процес забезпечення війська дронами та засобами радіоелектронної боротьби найближчим часом пришвидшиться. 

 

Головне