Уряд відреагував миттєво: Олександра Хейла, спійманого на хабарі, звільнено з посади заступника міністра

Уряд відреагував миттєво: Олександра Хейла, спійманого на хабарі, звільнено з посади заступника міністра

Кабінет Міністрів України прийняв рішення про звільнення Олександра Хейла з посади заступника міністра енергетики України. Це рішення стало наслідком викриття корупційної схеми, в якій посадовець підозрюється у отриманні хабаря у розмірі 500 000 доларів.

Про кадрове рішення повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук. 

"Звільнено Хейла Олександра Валерійовича з посади заступника Міністра енергетики України", - поінформував він.

Олександр Хейло обіймав посаду заступника міністра енергетики з 6 вересня 2023 року. Загалом його карє'ра у вугільній галузі тривала 33 роки. За фахом він гірничий інженер, випускник Державної гірничої академії України за спеціальністю "Підземна розробка родовищ корисних копалин". Крім того, він здобув юридичну освіту в Донецькому національному університеті.

Протягом своєї кар'єри Хейл обіймав керівні посади на вугледобувних підприємствах, зокрема у сферах економіки, збуту вугільної продукції, маркетингу, постачання вугілля на ТЕС України та стратегічного розвитку компаній. З 2013 по 2022 рік він працював на керівних посадах у ДП "ВК "Краснолиманська", ПАТ "Енергоінвест Холдинг", ПАТ "Центренерго". Безпосередньо перед призначенням на посаду заступника міністра, з грудня 2022 року, Хейл очолював держпідприємство "Укрвугілля".

Як писав "Ми-Україна" раніше, 12 серпня правоохоронні органи затримали заступника міністра енергетики за вимагання хабаря у розмірі 500 000 доларів. За даними слідства, високопосадовець у змові з трьома спільниками вимагав гроші за дозвіл на евакуацію цінного гірничо-видобувного обладнання з прифронтової зони. Обладнання мало бути передане для використання на шахтах у західному регіоні України.

 

Головне