Уряд виділив 5,7 млрд грн на придбання житла для ветеранів та членів їх сімей

Уряд виділив 5,7 млрд грн на придбання житла для ветеранів та членів їх сімей

Міністерство у справах ветеранів України затвердив розподіл 5,7 мільярдів гривень субвенції на виплату грошової компенсації для придбання житла ветеранам та членам їх сімей. 

Про це повідомляє Мінветеранів. 

Кабмін затвердив, що цей розподіл дасть можливість забезпечити житлом майже 2500 осіб, які перебувають в черзі на її виплату.

Кошти на придбання житла отримають:

  • Особи з інвалідністю I-II групи внаслідок війни, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також члени сімей загиблих (померлих) захисників;
  • Особи з інвалідністю I-II групи внаслідок війни, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також члени сімей загиблих (померлих) таких ветеранів;
  • ВПО, які брали участь в АТО/ООС і визнані учасниками бойових дій або особами з інвалідністю III групи внаслідок війни.


“Мінветеранів зібрав від областей зведену інформацію про потребу на виплату грошової компенсації на придбання житла. Найближчим часом місцеві розпорядники коштів вже перераховуватимуть згідно з помісячним розписом грошову компенсацію на спеціальні рахунки одержувачів, які відкриті в Ощадбанку. Після отримання коштів ветерани та члени сімей загиблих самостійно обирають житло, яке бажають придбати. Таке житло може бути, як на вторинному ринку, так і на первинному - за умови, що воно обов’язково введено в експлуатацію”, - повідомив Міністр у справах ветеранів України Олександр Порхун

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як отримати виплату до Дня Незалежності: які розміри, кому та на яких умовах 

У 2023 році на компенсацію вже було виділено 5,9 мільярдів гривень, завдяки чому понад 2,6 тисяч ветеранів та членів їх сімей змогли придбати житло.

Порхун також зазначив, що В планах Мінветеранів також затвердження державної програми, яка передбачатиме грошову компенсацію, відшкодування за оренду та пільгове іпотечне кредитування.

“Житлове питання – одне з найважливіших для наших захисників та захисниць. Ми робимо все можливе, щоб вирішити цю проблему, і за таких темпів державної підтримки ми зможемо це зробити”, – наголосив Порхун.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Міністерство у справах ветеранів України спільно з Представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні розробили та запустили е-Карту послуг для ветеранів війни.

Головне