Уряд України затвердив план протидії корупції у МСЕК, - Шмигаль

Уряд України затвердив план протидії корупції у МСЕК, - Шмигаль

Кабінет міністрів України затвердив план щодо протидії з корупційним та  іншим правопорушенням серед МСЕК.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Зі слів Шмигаля, вже цього року уряд ліквідує медико-соціальні експертні комісії в тому вигляді, як вони існують. Також впродовж наступних трьох місяців триватимуть перевірки рішень, ухвалених МСЕК, а в листопаді Міністерство охорони здоров’я та Міністерство цифрової трансформації представляють рішення щодо цифровізації на етапі всіх проходжень МСЕК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрито ще одну лікарку у Львові: брала $3000 за групу інвалідності

Пенсійний фонд спільно з Державним бюро розслідувань, Національною поліцією та Службою безпеки України має проводити аудит пенсійних виплат по інвалідності прокурорам та іншим посадовцям державних органів.

Також згідно з повідомлення, МОЗ та Міністерство соціальної політики зобов'язані невідкладно внести на Уряду законопроєкти щодо комплексної реформи МСЕК. 

“У цьому плані дуже чітко прописані строки і відповідальні за його виконання. Це питання має бути серед пріоритетних для всіх міністерств та особисто міністрів. За результатами виконання рішень Президента та РНБО будуть відповідні висновки”, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на Рівненщині провели перевірки в медико-соціальних експертних комісіях. Після цього звільнили сімох керівників.

Як писав “Ми-Україна” раніше, так звана російська "влада" у тимчасово окупованому Маріуполі з 2025 року скасує всі програми компенсаційного будівництва

Головне