Парламент Румунії схвалив законопроєкт про передачу Україні системи Patriot

Парламент Румунії схвалив законопроєкт про передачу Україні системи Patriot

Парламент Румунії схвалив законопроєкт, який дозволяє безоплатну передачу Україні системи протиповітряної оборони Patriot, інформує Reuters.

Відомо, що у червні Бухарест заявив про передачу Україні одного із двох своїх діючих Patriot за умови, що союзники замінять його на аналогічну систему протиповітряної оборони.

"Румунський" Patriot є частиною поставки п'яти таких систем та інших стратегічних засобів протиповітряної оборони, які країни НАТО пообіцяли надати Україні.

Зазначається, що 2 вересня, законопроєкт про безоплатну передачу Україні Patriot схвалив сенат Румунії. Тепер закон має підписати румунський президент Клаус Йоганніс. Після цього уряд країни повинен видати розпорядження про передачу Patriot Україні і систему буде відправлено.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський і президент Румунії Клаус Йоханніс підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Румунією.

Як повідомляли "Ми-Україна", Іспанія розпочала поставку Україні нової військової допомоги, до складу якої входять 10 бойових танків Leopard 2A4 і значна кількість протитанкових ракет.

Головне