Уряд Польщі визначив буферну зону на кордоні з Білоруссю

Уряд Польщі визначив буферну зону на кордоні з Білоруссю

МВС Польщі видало постанову про введення буферної зони на кордоні з Білоруссю, у деяких місцях вона становитиме 2 кілометрів. Про це повідомив польський прем’єр-міністр Дональд Туск.

"Ми прийняли постанову, результатом якої є розпорядження міністра внутрішніх справ і адміністрації про створення зони на кордоні з Білоруссю, про що голосно дискутувалося останніми днями", - заявив прем'єр Польщі Дональд Туск під час пресконференції.

Прем'єр додав, що уряд усвідомлює зростання рівня дискомфорту жителів прикордонних регіонів, але такі заходи необхідні для ускладнення перекидання через кордон нелегальних мігрантів і створять кращі умови для прикордонників, поліції та військових.

"Йдеться про кілька десятків кілометрів, 200 метрів углиб. У заповідниках є місця, де ця зона йтиме вглиб на два кілометри, але це недовгі ділянки. Це пов'язано з присутністю контрабандистів, які діють здебільшого в лісових масивах, в 1-2 кілометрах від кордону. У цих місцях зона буде ширшою", - розповів очільник польського уряду.

Польща має використовувати всі методи, аби зробити свій кордон безпечним.

Нагадаємо, адміністрація Джо Байдена дозволила українській бригаді "Азов" використовувати американську зброю, скасувавши заборону, накладену багато років тому. Про це повідомляє видання Washington Post.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Північній Осетії, на території російської федерації, сталася авіакатастрофа військового літака Су-34. Винищувач-бомбардувальник впав у гористій місцевості, екіпаж на борту не вижив, пише Reuters із посиланням на росЗМІ. 

Головне