Уряд Польщі виділив 1 мільярд злотих для допомоги постраждалим від повеней

Уряд Польщі виділив 1 мільярд злотих для допомоги постраждалим від повеней

Уряд Польщі виділив резерв у розмірі одного мільярда злотих для допомоги постраждалим від повеней регіонам та людям. Прем’єр-міністр країни Дональд Туск оголосив про введення стану стихійного лиха через масштабні повені.

Про це повідомляє видання Polsatnews.pl.

Після засідання уряду Туск зазначив, що конкретний перелік постраждалих повітів та гмін буде оприлюднено на засіданні кризового штабу у Вроцлаві. Він також повідомив, що уряд готовий застосовувати евакуацію лише у разі безпосередньої загрози життю.

Туск підкреслив, що кожен постраждалий зможе швидко подати заявку на отримання допомоги, і після її затвердження місцевими органами влади, одразу отримати до 10 тисяч злотих. Зокрема, 8 тисяч злотих передбачені на соціальну допомогу та 2 тисячі злотих - на негайну допомогу у зв'язку з повінню.

Крім того, уряд виділив кошти на реконструкцію та відновлення пошкоджених житлових і господарських будівель. Сума безповоротної допомоги може сягати 100 тисяч злотих, а на реконструкцію житлових будинків - до 200 тисяч злотих.

Нагадаємо, уряд Польщі запровадив стан стихійного лиха у частинах Нижньосілезького, Опольського та Сілезького воєводств на півдні та південному заході країни.

Як повідомляв "Ми-Україна", масштабна пожежа спалахнула на околиці Києва вдень 16 вересня. Зокрема стовп густого диму спостерігається з боку Вишгорода.

Головне