Уряд показав, як будуть виглядати могили Національного військового кладовища

Уряд показав, як будуть виглядати могили Національного військового кладовища

Кабінет міністрів ухвалив постанову про зовнішній вигляд намогильних споруд Національного військового меморіального кладовища (НВМК). Вони будуть двох форм — козацький хрест або прямокутна таблиця. Про це повідомили Мінветеранів.

На кладовищі буде дві форми намогильних споруд - у вигляді хреста та плити із заокругленням у верхній частині. Очільник Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович наголосив, що зовнішній вигляд Національного військового меморіального кладовища буде базований на українській військовій традиції, якій сотні років.

"По-друге - у всіх, хто не асоціює себе із християнством (за даними соціології близько 20% віруючих) чи просто не бажатиме мати хреста на могилі, передбачена можливість альтернативного вибору - прямокутної таблиці із заокругленим верхом", - додав Дробович.

Очільник Українського інституту національної памʼяті пояснив, що таким чином НВМК продовжить багатовікову традицію, яка триває з часів козацьких кладовищ.

Усі намогильні споруди будуть уніфікованими незалежно від військового звання, частини чи роду військ.

Нагадаємо, у Дніпропетровській області російські окупанти спрямували дрон по пожежній команді та рятувальниках, які гасили пожежу. Поранення зазнав один із рятувальників. Про це повідомила ДСНС України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російська окупаційна армія атакувала Токарівку Дар’ївської громади на Херсонщині. Про це повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Головне