Уряд планує істотно скоротити перелік споживачів, яких не відключають від електроенергії

Уряд планує істотно скоротити перелік споживачів, яких не відключають від електроенергії

Уряд України готується до важливих змін в енергетичній політиці, спрямованих на оптимізацію розподілу електроенергії в умовах дефіциту. Кабмін планує суттєво скоротити перелік споживачів, які мають гарантоване електропостачання і не підлягають відключенням, заявив радника прем'єр-міністра з питань енергетики Юрій Бойко.

Це рішення, за його словами, дозволить більш рівномірно розподіляти ліміти електроенергії між усіма споживачами. Як наслідок, коло споживачів, що потрапляють під графіки відключень, буде розширено, але тривалість самих відключень зменшиться.

"Зараз на завершальному етапі робота по оптимізації переліку споживачів із гарантованим електрозабезпеченням. За результатами цієї роботи цей перелік має суттєво зменшитися. І відповідно це дозволить ще більш рівномірно розподіляти ліміти електроенергії", - повідомив він в коментарі телеканалу Київ 24.

Попередньо, відповідне рішення буде ухвалене вже завтра, 18 червня. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США нададуть Україні понад $1,5 млрд допомоги: куди спрямують ці кошти

Нагадаємо, за вказівкою "Укренерго", 17 червня по всій Україні діють графіки погодинних відключень електроенергії. Обленерго застосовуватимуть їх з 08:00 до 24:00. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, голова "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що до кінця липня в Україні прогнозується важка ситуація в енергосистемі, тому відключення світла можуть бути жорсткішими у наступні кілька тижнів. Він зазначив, що погіршення варто очікувати у наступні кілька тижнів особливо у проміжок з 11:00 до 23:00.

 

Головне