Уряд планує до 2030 року скоротити гендерний розрив в оплаті праці до 13,6%

Уряд планує до 2030 року скоротити гендерний розрив в оплаті праці до 13,6%

Український уряд планує до 2030 року скоротити розрив в оплаті праці чоловіків та жінок із 18,6% до 13,6%. Про це розповіла міністерка економіки Юлія Свириденко.

"Після перемоги Україна має стати країною без бар’єрів та без упереджень. Ми маємо побудувати її саме такою: інноваційною, спрямованою на людину та її потреби, відкритою до різноманіття", — наголосила Свириденко.

Перша леді Олена Зеленська відзначила, що Україна принципово вирішила розвиватися попри війну та не звертає з цього шляху "попри те, що він подекуди замінований, подекуди доводиться долати його під обстрілами". 

Міністерство економіки розробило Національну стратегію подолання гендерного розриву в оплаті праці до 2030 року та презентувало її в травні цього року. 15 вересня уряд схвалив стратегію та затвердив план заходів із її реалізації на найближчі два роки.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські військові відновились за два місяці і почали активний наступ в районі Макіївки, а згодом і на Купʼянському напрямку. Тривають важкі бої. 

Головна мета росіян — розгром Сил оборони України, оточення Куп’янська і вихід на рубіж річки Оскіл. Щоденно росіяни атакують десятки раз силами штурмових груп за підтримки бронетехніки, а також ведуть щільний мінометний і артилерійський вогонь.

Головне