Уряд дозволив не публікувати інформацію про закупівлі на потреби оборони

Уряд дозволив не публікувати інформацію про закупівлі на потреби оборони

Кабінет міністрів на час воєнного стану дав дозвіл не публікувати інформацію про закупівлі на потреби оборони, а також не розголошувати розташування підприємств-постачальників. Передає пресслужба Мінекономіки.

Уряд розширив перелік підстав для закупівель без використання електронної системи закупівель. Відтепер закупівлі за нагальною потребою для ЗСУ, військових формувань, ДСНС, Укрзалізниці та інших, зможуть відбуватись без застосування відкритих торгів або електронного каталогу. 

У Кабміні зазначають, що відповідні договори будуть оприлюднені в електронній системі закупівель через 90 днів з дня скасування воєнного стану.

Крім того, задля безпеки замовників, постачальників та виконавців, замовникам дозволили не зазначати населений пункт, де розташоване підприємство, а лише, наприклад, район чи область. Це ускладнить пошук його місцезнаходження для ворога.

Нагадаємо, у Києві на території дитячої лікарні "Охматдит" завершили аварійно-рятувальні роботи. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко. 

Головне