Уражений ракетний корабель "Сєрпухов" рф хотіла завести в Чорне море, - Юсов

Уражений ракетний корабель

Російське командування планувало перекинути в Чорноморську акваторію свій ракетний корабель "Сєрпухов", який згорів на базі "Балтійськ" 7 квітня. Представник української воєнної розвідки Андрій Юсов зазначив, що хоч це судно і не залучалось раніше до широкомасштабної війни ворог розглядав такий сценарій з огляду на втрату частини складу Чорноморського флоту рф.

"Враховуючи втрати Чорноморського флоту, такі сценарії компенсації розглядаються ворогом. Але перекидання суден досить ускладнене. Зрозуміло, що Туреччина не пропускає військові кораблі. Інші шляхи логістичні існують, але вони складні і довгі", - сказав він в коментарі "Радіо Свобода".

Представник ГУР МО додав, що плавзасіб залишився на плаву. Втім, за оцінкою відомства, його ремонт після пожежі потребуватиме тривалого часу. Тобто на сьогодні цей ракетний корабель не можна вважати є боєздатним.

Нагадаємо, напередодні у ГУР МО повідомили, що 7 квітня російський ракетний корабель "Серпухов" було виведено з ладу внаслідок пожежі. Вогонь повністю знищив засоби зв'язку та автоматизації корабля, який стояв на військово-морській базі "Балтійськ", яка знаходиться у російській Калінінградській області.

Це судно є ракетним кораблем проєкту 21631 "Буян-М". Ві був спущений на воду у квітні 2015 році, в вже за два роки приєднався до складу Балтійського флоту. Екіпаж судна налічує 32 особи. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, стало відомо, хто організував атаку дронів на Борисоглібський навчальний авіаційний центр у Воронезькій області росії.

Головне