Ураган Мілтон зменшує потужність на шляху до Флориди

Ураган Мілтон зменшує потужність на шляху до Флориди

Небезпечний ураган Мілтон зменшує потужність на шляху до Флориди, втім залишається руйнівною. Про це інформує The Washington Post.

Синоптики розповіли, що ураган зменшилася за пів доби до четвертої категорії.

"Швидкість вітру шторму дещо знизилася – зі 160 миль/год (понад 250 км/год) зранку до 145 миль/год (понад 230 км/год), але він залишається надзвичайно небезпечним штормом четвертої категорії", - йдеться в повідомленні.

Варто зауважити, що небезпека може знижуватися і далі, тому можливо він досягне узбережжя Флориди як ураган третьої категорії. 

Місцева влада продовжує закликати населення евакуюватися з районів, які потенційно підпадають під удар стихійного лиха.

Зазначається, що кілька тижнів тому жителі штату Флорида пережили нищівний ураган четвертої категорії Гелен, який забрав життя понад двохсот людей.

Нагадаємо, що Флорида готується до зустрічі з одним із найпотужніших ураганів сезону, ураган Мілтон, якому присвоєно найвищу, п'яту категорію небезпеки, досягне узбережжя штату ввечері 9 жовтня.

Як писав "Ми-Україна" раніше, кількість жертв масштабної повені зросла у Боснії. Наразі відомо про 22 загиблих. Рятувальники продовжують пошуки зниклих безвісти в районі Коніц та Ябланіца, які найбільше постраждали від стихії.

Головне