Ураган Мілтон завдав США збитків на $50 млрд

Ураган Мілтон завдав США збитків на $50 млрд

Збитки від урагану Мілтон, який у жовтні пронісся Флоридою, сягають 50 мільярдів доларів. Відповідну суму озвучив президент США Джо Байден, пише The Guardian.  

Ця цифра є попередньою та може зрости. Байден також анонсував свій візиту у постраждалих штат у неділю, 13 жовтня. 

"Мілтон" залишив без електроенергії понад 3,3 мільйона людей. Станом на вчорашній вечір близько 2 мільйонів все ще залишалися без світла. Ураган зруйнував близько 150 будинків та завдав значної шкоди інфраструктурі.

Попри масштаби збитків та 16 загиблих губернатор Флориди Рон ДеСантіс заявив, що ця ситуація не "найгірший сценарій". За його словами, масова евакуація, оголошена до приходу "Мілтона" допомогла знизити кількість жертв та постраждалих.

Байден пообіцяв надати всі необхідні ресурси для ліквідації наслідків стихії. Президент США повідомив також про намір звернутися до Конгресу за додатковим фінансуванням з огляду на те, що наявного фонду може не вистачити для ліквідації наслідків ураганів "Мілтон" та "Гелен".

Два поспіль урагани здійснили хвилю конспірології у США. З'являлись різні версії, включно з використанням ядерної зброї для впливу на погоду.

"Ще ніколи я не бачила такої кількості неправдивих чуток навколо урагану. Ми постійно боремося з потоком дезінформації... Вбивство синоптиків не зупинить урагани. Не вірю, що мені довелося це писати", - прокоментувала метеоролог CBS Кеті Ніколау.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Берегова охорона США врятувала чоловіка, який залишився у відкритому морі, чіпляючись за холодильник після того, як його човен застряг у Мексиканській затоці через ураган “Мілтон”. 

 

Головне