Ураган "Хелен" занурив Флориду у темряву: понад 1,3 млн споживачів без електрики

Ураган

Південно-східне узбережжя США зазнало нищівного удару урагану "Хелен", який став одним з найпотужніших в історії регіону. Стихія, яка вразила Флориду, обірвала життя щонайменше трьох людей та залишила без електрики більш як 1,3 млн домогосподарств та підприємств, пише Reuters.

Найбільше постраждала компанія Duke Energy, яка повідомила про відключення електроенергії у більш ніж 380 000 своїх клієнтів. Друге місце за кількістю постраждалих споживачів посіла Florida Power & Light Company, де без світла залишилися понад 220 000 абонентів.

"Ми очікуємо, що вихід стихії на сушу завдасть найзначнішої шкоди нашій інфраструктурі в районах Пенхендл та Біг-Бенд, що, ймовірно, призведе до тривалих перебоїв з електропостачанням", - зазначив директор з питань штормового реагування Duke Energy Тодд Фонтейн.

На відновлення електромережі можуть піти дні, а в деяких районах - навіть тижні.

"Хелен" наразі оцінюється як третій за розміром ураган, що коли-небудь вражав США. Швидкість вітру досягала 140 миль на годину (225 км/год), а рівень опадів сягнув шести метрів у деяких районах.

Страховики та фінансові установи попереджають, що збитки від урагану "Хелен" можуть сягнути мільярдів доларів, що робить його одним з найдорожчих стихійних лих в історії США.

Попри те, що "Хелен" вже ослаб до тропічного шторму, він все ще може становити загрозу для життя людей та інфраструктури регіону.

Як писав "Ми-Україна" раніше, кількість жертв масових повеней на південному заході Польщі цього місяця зросла до дев'яти.

Головне