Ураган "Хелен" спричинив руйнівні повені та забрав життя щонайменше 44 осіб у США

Ураган

У Сполучених Штатах Америки вже третій день вирує ураган "Хелен", який спричинив катастрофічні наслідки у п'яти штатах.

Про це повідомляє The Associated Press.

За попередніми даними, кількість загиблих внаслідок стихії зросла до 44 осіб, найбільше жертв зафіксували у Південній Кароліні.

“Серед щонайменше 44 людей, які загинули під час шторму, були троє пожежників, жінка та її одномісячні близнюки, а також 89-річна жінка, чий будинок постраждав від падіння дерева”, - зазначає видання.

Урагану присвоєно четверту категорію небезпеки за шкалою Саффіра-Сімпсона. Пориви вітру сягають 225 км/год. Найбільше постраждали штати Флорида, Джорджія, Північна та Південна Кароліна, де стихія викликала сильні повені, зруйнувала будинки і відключила електропостачання.

Через ураган і повені вийшли з ладу системи життєзабезпечення. Наразі понад 4,6 мільйона житлових будинків та комерційних приміщень відрізані від електропостачання.

Жителів у постраждалих районах попередили про можливу термінову евакуацію через небезпеку подальшого погіршення погодних умов. Ураган "Хелен" вже став сьомим за потужністю в історії Флориди та 14-м найсильнішим ураганом у США за весь час спостережень.

Людей також евакуйовували з Ньюпорта, штат Теннессі, міста з населенням близько 7000 людей, через занепокоєння щодо дамби поблизу, хоча влада пізніше заявила, що споруда не зруйнувалася.

Президент Джо Байден заявив, що молиться за тих, хто вижив, а керівник Федерального агентства з надзвичайних ситуацій вирушив до місця події. Агентство задіяло понад 1500 працівників, які допомагають 400 рятувальникам.

Як писав "Ми-Україна" раніше, південно-східне узбережжя США зазнало нищівного удару урагану "Хелен", який став одним з найпотужніших в історії регіону. Стихія, яка вразила Флориду, обірвала життя щонайменше трьох людей та залишила без електрики більш як 1,3 млн домогосподарств та підприємств.

Головне