Унаслідок вторгнення рф в Україні зазнали поранень щонайменше 1697 дітей

Унаслідок вторгнення рф в Україні зазнали поранень щонайменше 1697 дітей

Унаслідок вторгнення рф в Україні зазнали поранень щонайменше 1697 дітей. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора з посиланням на дані ювенальних прокурорів.

За час повномасштабного вторгнення росії (з 24 лютого 2023 року і станом на ранок 4 січня) загинули щонайменше 515 дітей.

Найбільше дітей постраждали в Донецькій (499), Харківській (312), Херсонській (143), Київській (130), Дніпропетровській (105), Запорізькій (100) і Миколаївській (97) областях.

Дані не є остаточними. Продовжують роботу з виявлення постраждалих у місцях ведення бойових дій.

Нагадаємо, наймасованіша атака гіперзвуковими ракетами в історії світу. Росіяни випустили 10 аеробалістичних ракет типу "Кинджал" в комбінації з іншими ракетами і наші Повітряні сили відбили цю атаку. ППО збило 10 з 10 гіперзвукових ракет.

Київ, Харків – у диму та вогні. Нова тактика комбінованих ударів росіян – бити крилатими ракетами Х-101, калібрами балістичними і гіперзвуковими. А до початку ракетної атаки закидують "Шахедами".

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупанти відразу після виготовлення ракет відправляють їх на фронт. Інколи навіть не дотримуючись стандартів маркування ракети.

Про це заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в прямому ефірі "Ми-Україна".

Головне