Умєров розповів, що буде далі з переданою до ФДМУ "трубою Медведчука"

Умєров розповів, що буде далі з переданою до ФДМУ

Голова Фонду державного майна Рустем Умєров розповів, що буде далі з переданою до органу так званою "трубою Медведчука" - частиною нафтопроводу Самара – Західний напрямок.

Про це він повідомив в інтерв'ю LIGA.net. За його словами, наразі держава виграла суд першої інстанції.

"Зараз процес на апеляційному етапі. Коли ми виграємо апеляцію, то будемо готові взяти цей актив у портфель Фонду", - зазначив Умєров.

При цьому надалі буде рішення за державою. Якщо цей актив буде визначений урядом як стратегічний, то його передадуть до Суверенного фонду. А якщо ні — виставлять на приватизацію. 

Нагадаємо, Господарський суд Житомирської області 12 липня ухвалив рішення щодо повернення у державну власність частини магістрального нафтопродуктопроводу “Самара – Західний напрямок”. Україна намагалася повернути цей актив у державну власність не перший рік, а 26 червня суд задовольнив позов Фонду держмайна.

Нафтопродуктопровід “Самара — Західний напрямок” був збудований у 1957–1968 роках. На момент розпаду СРСР він належав до загальносоюзної власності, тому після проголошення незалежності мав перейти до української держави.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський заявив про своє рішення звільнити Олексія Резнікова з посади міністра оборони. Також Володимир Зеленський назвав ім’я того, хто може замінити Резнікова на посаді, - це Рустем Умєров.

“Зараз очолити Міністерство має Рустем Умєров. Верховна Рада України добре знає цю людину, і пан Умєров не потребує додаткових представлень. Очікую від парламенту підтримки цієї кандидатури”, – наголосив президент Зеленський.

Головне