Перемовин не ведемо: Умєров прирівняв корупціонерів до терористів

Перемовин не ведемо: Умєров прирівняв корупціонерів до терористів

Корупціонери прирівнюються до терористів, а з терористами жодних перемовин не ведуть. Боротьба з корупцією не знатиме компромісів.

Про це заявив новий міністр оборони України Рустем Умєров.

За його словами, корупціонерів треба прирівняти до терористів, з якими не ведуть перемовин, оскільки кожна вкрадена копійка - це життя і здоров'я військовослужбовців.

Умеров заявив, що військові витрати збільшуються з кожним днем. Тому необхідна потужна стратегія, яка допоможе Україні перемогти. Так, країні потрібно понад три трильйони гривень щороку. З них 1,6 трильйона для сектору безпеки та оборони

"Оборонні витрати збільшилися більш ніж у шість разів порівняно з 2021 роком, а на ЗСУ майже в 10 разів. Оборонний бюджет становить третину ВВП - гігантська для будь-якої економіки світу цифра", - сказав він.

На думку нового міністра, до кінця року Україні знадобиться додаткових 250 млрд грн на грошове забезпечення, але витрати продовжують зростати.

"Усе, що може вироблятися в Україні — має вироблятися в Україні", — резюмував він.

Умеров заявив, що в Україні має бути створено ефективну систему юстиції в армії, до якої увійдуть військова поліція, військова прокуратура та військові суди.

"Нуль толерантності та терпимості до корупції. Кожна вкрадена гривня коштує життя і безпеки наших воїнів. У моїй філософії корупціонери прирівнюються до терористів. А з терористами жодних переговорів не ведуть", - сказав Умєров.

Як писав "Ми-Україна" раніше, США надали Україні новий пакет військової допомоги.

Головне