Умєров: Україна готує "відповіді" на російські атаки — зброю власного виробництва

Умєров: Україна готує

Міністр оборони України Рустем Умєров повідомив про черговий масований обстріл українських міст російськими ракетами та ударними дронами типу Shahed. Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров.

Внаслідок атаки постраждали мирні жителі, зруйновано житлові будинки та пошкоджено критичну інфраструктуру.

Умєров наголосив, що ці події вкотре підтверджують необхідність для України отримати далекобійну зброю та зняти обмеження на удари по військових об'єктах противника.

"Цієї ночі росія знову вдарила по наших містах. Постраждали мирні люди, зруйновані домівки, порушена критична інфраструктура", - йдеться у повідомленні.

Зеленський тим часом закликав, аби партнери реалізували те, про що з ними домовлялися — передали необхідні системи ППО та ракети до них, а також дозволити спільне збиття ракет та дронів на прикордонні України.

Він також закликав зняти обмеження на ураження російських цілей західною далекобійною зброєю.

Нагадаємо, Молдавська державна компанія Moldelectrica повідомила про перебої в енергосистемі країни після масованої атаки росії на критичну інфраструктуру України. Проблему виявлено в об'єднаному енергоблоці Україна-Молдова. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, на Омському нафтопереробному заводі в Росії стався потужний вибух, після якого спалахнула масштабна пожежа. Інцидент привернув увагу як місцевих жителів, так і російських ЗМІ.

Головне