Умєров у Франції провів переговори з керівництвом Міноборони: про що вдалося домовитися

Умєров у Франції провів переговори з керівництвом Міноборони: про що вдалося домовитися

Міністр оборони України Рустем Умєров провів переговори з французьким колегою Себастьяном Лекорню у ході візиту до Франції. 

Як зазначив очільник українського оборонного відомства, головною темою перемовин стало посилення обороноздатності України. Також Рустем Умєров назвав прлдуктивною зустріч з Лекорню.

Водночас голова Міноборони України нагадав, що нині у Франції проходять навчання українські військові однієї з бригад.

"Українські військові однієї з бригад вже проходять загальновійськові та фахові тренування під керівництвом французьких інструкторів, але Франція не зупиняється на цьому - вона також постачає техніку та озброєння для цієї бригади. Очікуємо, що цей підхід переймуть й інші партнери", - повідомив міністр оборони України.

Крім того Рустем Умєров розповів Себастьяну Лекорню про ситуацію на фронті та передав список нагальних потреб української армії. 

"Нам потрібні додаткові снаряди та зброя, і Франція готова підтримати нас у цьому напрямку.

Обговорили започаткування французького формату співпраці з виробництва озброєння та боєприпасів", - заявив міністр оборони України та висловив подяку за підтримку нашої держави.

"Разом ми наближаємо перемогу і мир для всієї Європи", - наголосив український міністр.

Як повідомляли "Ми-Україна", Президент Франції Емманюель Макрон зустрівся з українськими військовими 155-ї бригади, які проходять навчання в регіоні Гранд Ест на сході країни.

Головне