Умєров: Кожного року збираємо 50+ партнерів, які готові допомогти Україні

Умєров: Кожного року збираємо 50+ партнерів, які готові допомогти Україні

Україна щомісяця збирає понад півсотні партнерів, які дають українській державі коммітменти у різних питаннях, у тому числі у коштах. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

"Ми вдячні партнерам і міністру оборони США за те, що він лідирує у цьому процесі. Ми щомісячно збираємо 50+ партнерів, які дають нам коммітменти у одиницях різних типів, видів озброєння, у грошах, у інвестуванні. Це у нас постійний процес. Додатково ще створили вісім коаліцій спроможностей. Тобто, ППО, ПРО, артилерія", - розповів міністр оборони. 

Він додав, що Міністерство оборони України кожного тижня проводять розмову з міністром оборони США Ллойдом Остіном, і щодня у МОУ відбуваються розмови і обмін документами з європейським командуванням тощо.

"У цьому плані величезна кількість - 80-90+ відсотків міжнародної військової допомоги йде від партнерів. Вона йде у дуже великій кількості, але може іноді затримуватися", - зазначив Умєров.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, під час свого візиту до Сполучених Штатів Америки президент України Володимир Зеленський планує відвідати завод Scranton Army Ammunition Plant у штаті Пенсильванія

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.